?>

 VEKİL BEYAZIT HAYALİNİ GAZETEMİZE AÇIKLADI

Gündem - 4 yıl önce

Tokat Milletvekili Av. Yusuf Beyazıt, Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu ile birlikte gazetemize ziyarette bulundu. Gazetemiz Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Uluözlü  ile sohbetinde Tokat’ımızdaki yatırımlara dair bilgiler aktardı. Tokat Havaalanı, karayolu yatırımları, DSİ yatırımları, tarım yatırımları, kaplıca yatırımları üzerine bilgilendirmesinde “İnanın Türkiye’de yatırımda en fazla yatırım alan il Türkiye’de Tokat’tır. Rakamları ile hizmetleriyle bu görülecektir. Hiçbir hizmeti durmuş değil, Mecitözü yolu devam ediyor, Çorum Alaca yolu devam ediyor. Hayalimiz Tokat’ın hak ettiği yere gelmesidir.” dedi.

VEKİL BEYAZIT HAYALİNİ DİLE GETİRDİ

            Tokat Milletvekili Av. Yusuf Beyazıt, “bir hayalim var” sözleriyle başladığı açıklamasında “bir hayalim var; hanlarıyla, hamamlarıyla, kervansaraylarıyla, tarihiyle, kültürüyle, medeniyetiyle, şiirleriyle, şairleriyle, yazarlarıyla, yaylalarıyla, ovalarıyla, kaplıcalarıyla, ‘veni vidi viji’siyle, Kazıklı Voyvada’sıyla burayı bir tarih, kültür, turizm merkezi haline getirmek boynumuzun borcudur.” dedi.

HAVAALANI KONUSU

            Milletvekili Yusuf Beyazıt, ilk olarak Tokat Havalanı inşaatındaki durumu özetledi. “Bizim için şuanda en önemli unsur havaalanı hadisesidir.” diyerek başladığı açıklamasında ikmal inşaatının dün itibariyle yapıldığını duyurdu ve şu bilgileri verdi:

“Tokat’taki nüfustan daha fazla Tokatlı nüfusuna sahip olan bir İstanbul’dan bahsediyoruz. Yaklaşık bin kilometrelik uzaklıkta olan bir yerden uçak vasıtası olmaması bizim için son derece talihsizliktir. Darbeler, hükümet krizleri ve ekonomik sıkıntılarla beraber yüzde yetmişlik kısmı bitmeyen her iş durduruldu. Bunun istisnası Tokat oldu. Türkiye genelinde yüzde yetmişi tamamlanmayan işlerin hepsi durduğu halde biz havaalanının altyapı ihalesi bitmeden üst yapı ihalesini yaptırdık. Bir ay içerisinde 3 tane Bakanı buraya getirmek suretiyle havaalanının hızlı bir şekilde onarım işlemleri tamamlandı. En son üst yapı ihalesi yüzde 75-80 noktasına gelmişken müteahhit tasfiye oldu. Tasfiye sürecini dahi beklemeden Ulaştırma Bakanı yeni Bakan olduğu zaman ilk ziyaretini buraya yaptırdık. Ve bugün itibari ile ikmal inşaatı yapıldı. İnşallah yakında bu da sonuçlanacak. Bu sene havaalanımız uluslararası olarak bitmiş olacak. Çünkü Tokat tarım, turizm ve kültür kenti. Havaalanı ile ilgili konuyu son derece önemsiyorum. Bu konuda emeği geçen herkese şükranlarımı ifade etmek istiyorum.”

TARIMDA YATIRIMLAR SÜRÜYOR

Vekil Yusuf Beyazıt’ın gündeme getirdiği ikinci konu tarım yatırımları oldu ve şunları söyledi:

            “Tokat’ta bütün tarım arazileri, ovalar başta olmak üzere toplulaştırma çalışmaları devam ediyor. Yağmurun karın az yağdığı bir mevsim yaşıyoruz. Biz bunu daha önceden öngörmüş gibi şu anda bütün su sistemlerini kapalı sisteme geçirmek istiyoruz. Erbaa sağ sahil sulama kanalları yıllar önce yapılmış, bozulmuş bomboş duruyor, kullanılmıyor. Orayla ilgili yasa çalışması yapıldı ve ihalesi yapıldı. Oradaki o bütün sulama  sistemleri devreye girmiş olacak. Turhal, Reşadiye ve Erbaa ilçelerinin ihalesini yapacağız. Ayrıca Tokat’ın bütün küçük ilçelerine şuanda özel kütüphane binaları yapılıyor. Bizim dünyaya ceviz ihraç eden sergenlerimiz var. Şuanda beş yüz binden fazla ceviz fidanı toprakla buluşturuldu. Reşadiye ve Kelkit bölgesinin kuzeyinin tamamı cevizmanları haline gelecek. Ayrıca ilçelerimizin barajları ihale edildi ve bütün ovalar sulanabilir hale geliyor. Yağmurun hiç kaybolmadan topraklarla buluşmasına imkan sağlayacak hale getiriyoruz.”

KAPLICA YATIRIMLARI

            Tokat’ın Reşadiye ve Sulusaray’daki kaplıca potansiyeline de değinen Milletvekili Beyazıt şu bilgileri aktardı:

“Reşadiye’de kaplıca suyu var. Bu zaman kadar çok fazla imkan dahilinde kullanılmıyordu. Bizaya Uygulamalı Otel ve Meslek Lisesi yapıyoruz. Bu Türkiye’de ilk kez yapılacak bir proje. Sulusaray’da üniversite ile birlikte Roma devlet adamlarının banyo yaptıkları bir yerde bilimsel bir tedavi merkezini harekete geçireceğiz.”

BİR HAYALİM VAR

“Tokat yollarıyla, havaalanı ile, kayak merkezi ile, kaplıcalarıyla, her mevsiminde yetişen meyve ve sebzeleri ile özellikle de Türkiye’de bir başka yerde yetişmediği vakit Tokat’ta yetişecek çeşitleriyle, topraksız tarımıyla, Aralık ayında sıcak su seralarında yetişecek domatesi ile yüksek gelirler elde edilecek bir şehir olacak. Erbaa’da çiçekçilik merkez olacak. Bağcılıkta, pekmezde üretimiyle adından söz ettirecek.” sözlerini kullananın Milletvekili Yusuf Beyazıt Tokat’a dair açıklamalarını şu şekilde tamamladı.

TÜRKİYE’DE EN FAZLA YATIRIM ALAN İL TOKAT”

            “İnanın Türkiye’de yatırımda en fazla yatırım alan il Türkiye’de Tokat’tır. Rakamları ile hizmetleriyle bu görülecektir. Hiçbir hizmeti durmuş değil, Mecitözü yolu devam ediyor, Çorum Alaca yolu devam ediyor. Hayalimiz Tokat’ın hak ettiği yere gelmesidir.

            Doğudan Batıya geçen yollardan biri olan hızlı tren yolu da geçiyama bizi abat edecek Kuzey - Güney yolunu geçişi olmaktır. Tokat – Niksar – Ünye yolu önemlidir.

            Dünyanın mermer merkezi Türkiye ise Türkiye’de Zile, Turhal köyleridir. Daha önceden Tokat’ın mermer çıkan köyleri alınıp Amasya’ya bağlanmış ve Amasya mermeri diye adı çıkmış. Şimdi Tokat köylerinde çıkan mermerin dünya piyasasına sürülmesinin sevdası içindeyiz.

            Burada olay şu, inanın hangi Bakanımıza gitsek bir itibar, güzel karşılama oluyor. Bunlarla ilgili konuda bütün hizmetler Tokat’a getiriliyor.

DSİ YATIRIMLARINDA MÜJDELER

            DSİ yatırımlarında müjdeler vermiş olayım. DSİ Genel Müdürlüğü 2003 ile 2020 arasında 2 trilyon 254 milyar 904 bin 895 TL yatırım yaparak 187 tane projeye imza atmış. Göller, göletler, barajlar, tesisler açmış.

            İlk defa bilgilerini vereceğim yatırımlar var, bu sene yapılacaklar.

            *Turhal Gülüt Sulama İnşaatı, ihalesi yapıldı, bu sene başlayacak.

            *Alpu Barajı Sulama inşaatı halloldu, bu sene değerlendirilecek.

            *Güzelce Barajı Sulama inşaatı bu sene değerlendirilecek.

            *Yağcımusa Gölet Sulama inşaatı

            *1260 dekar tarım alanı kapalı basınçlı sistemle sulanacak.

            *Sorgun Göleti Sulama inşaatı

            *Gökçeli Göleti Sulama inşaatı

MARİFET İLTİFATA TABİ DEĞİL Mİ?

            Şimdi bunca ekonomik zorluğa rağmen Tokat’ta havaalanının yüzde 70’i mi tamamlanmıştı, Mecitözü Yolunun yüzde 70’i mi tamamlanmıştı? Hiçbir iş durmadı, hepsi devam ediyve sıfırdan yapılan işler devam ediyor. Tokat’ımıza yatırım boynumuzun borcudur.”

 

Haftanın Öne Çıkanları

Vali Balcı Almus, Reşadiye ve Niksar’da incelemelerde bulundu

2021-01-20 12:59 - Gündem

Göçmen çocuklara bağışıklığı güçlendirecek karne hediyesi

2021-01-21 10:44 - Gündem

SÖZDE DEĞİL ÖZDE BİZ KOCAMAN BİR AİLEYİZ

2021-01-21 11:34 - Gündem

AK Parti’de İl Başkanlığı için 3 İSİM DAVET EDİLDİ

2021-01-21 10:43 - Gündem

 VEKİL BEYAZIT HAYALİNİ GAZETEMİZE AÇIKLADI

2021-01-25 10:42 - Gündem

Hayvan Pazarları ve Yezyüze Eğitimler Başlıyor

2021-01-21 10:42 - Gündem

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) resmi sitesinden yayınladığı duyuruda öğrenciler için nakil ve geçiş işlemlerinin açıldığını duyurdu.

2021-01-23 01:36 - Gündem

Evinizde Zile’yi gezmeye davetlisiniz

2021-01-22 23:09 - Gündem

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, çamur atıkları yakarak elektrik üretimi sağlayacaklarını söyledi.

2021-01-22 22:56 - Gündem

Nalbantlığın son ustası vefat etti

2021-01-21 10:46 - Gündem

İlgili Haberler

Zonguldak Ereğli’de çelik sac yüklü tır yan yattı

12:12 - Gündem

Hafriyat patpatın uçuruma düşmesini önledi

12:14 - Gündem

Yolcu otobüsünde faciadan dönüldü

12:14 - Gündem

Halk pazarında denetim

12:23 - Gündem

Düzce’de 2 katlı evde yangın

12:24 - Gündem

Günün Manşetleri

Şehit Kander Babür’ün naaşı Samsun’a getirildi

12:25 - Gündem

Düzce’de 2 katlı evde yangın

12:24 - Gündem

Yolcu otobüsünde faciadan dönüldü

12:14 - Gündem

Hafriyat patpatın uçuruma düşmesini önledi

12:14 - Gündem

Zonguldak Ereğli’de çelik sac yüklü tır yan yattı

12:12 - Gündem